Theehuys Anserdennen
Kijk ook eens op deze sites...Natuurmonumenten

Natuurmonumenten beschermt natuur in Nederland. Al honderd jaar koopt de vereniging gronden en beheert deze voor eeuwig als natuurgebieden. Daarmee beschermen we dieren en planten die van oudsher bij ons land horen. En daar laten we u van meegenieten.

Nije Brink, paardentram

Stal de Nije-Brink ligt aan de rand van Nationaal Park Dwingelderveld, nabij de prachtige bossen, vennen en uitgestrekte heidevelden. Op de Nije-Brink staat het plezier met paarden voorop. Met de paardentram, getrokken door 2 belgen, mooie bos ritten maken.

Nationaalpark Dwingelderveld

In Zuidwest-Drenthe ligt een bijzonder natuurgebied: Nationaal Park Dwingelderveld. In nationale parken staan beheer en ontwikkeling van de natuur centraal. De beheerders van het Dwingelderveld – Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en particulieren - zorgen dat bossen, heidevelden en vennen in topconditie blijven. Fiets- en wandelpaden, natuurpaden en ruiterroutes bieden u de gelegenheid om de natuur ter plaatse te ontdekken.

Step-er-op-uit!

Vanuit onze locatie aan de rand van het Nationaal park Dwingelderveld verhuren wij lichte sportsteps voor gezinnen en kleine groepen. Vanaf de Benderse (vlakbij het Bezoekerscentrum van NM), kunt u zo het Dwingelderveld in trekken. Ook alleen of met z'n tweeën op pad is geen probleem. Ideaal voor fotografen en natuurliefhebbers.

Achter Ansen

Hier bent u aan het juiste adres voor een gezellig dagje uit, samen met de buurt, vrienden, familie of collega's. Avontuurlijk tractor rijden, gezellig bierfietsen of gezellig met zijn allen boerengolfen.

Restaurant de Huiskamer

De gezelligste huiskamer van Drenthe. Het restaurant ligt tegen het Dwingelderveld aan en is gevestigd in een monumentale boerderij. In een gemoedelijke ambiance kunt u genieten van diverse (streek)producten die door de chef-kok met liefde worden bereid. De seizoensgebonden kaart geeft u veel keus en wordt regelmatig vernieuwd.

d'Olde Kamp

d’Olde Kamp recreatie is een kleinschalig bedrijf gelegen aan de rand van het Nationaal Park Dwingelderveld. Vanaf ons terrein fietst of wandelt u direkt het bos in om zo urenlang van de bijzondere omgeving te genieten.

Geocoaching

Deze bijzonder mooie wandeling van ca. 5 km gaat door de Anserdennen, een fraai bosgebied aan de rand van het Dwingelderveld. De cache kan gevonden worden door de lastige puzzel op te lossen.

Ansen.eu

Ansen beschikt over een mooie website. De dorps-site staat vol lokale informatie en wil uitgroeien tot een moderne vorm van 'naoberschap'. Als je weet wat er gebeurt in je dorp, kun je ook helpen.

Restaurant Luning

Klaas Frens Luning bestiert samen met vrouw Patty en uiteraard de uitgebreide staf van medewerkers Luning's restaurant & tapascafé annex pannenkoekenboerderij 't Achterhuus.

Irish Folk met Portach

Muziek van fiddle, whistle, banjo, mandoline, instrumenten die de Ierse muziek typeren. Akoestisch gespeeld door het folkduo Portach. Naast achtergrond muziek is er de mogelijkheid om een intiem miniconcert in te voegen. Meezingen? Een cultureel tintje? In overleg is veel mogelijk bij deze twee zeer geroutineerde musici. Portach deelt hun talent en 70 jaar ervaring graag. Vanaf 50 euro is boeken mogelijk.Voor informatie kunt u bellen met Jan Massier 0642325845


New Page 1

Natuurlijk en royaal genieten...Theehuys Anserdennen